A fost inaugurată noua Secţie de dermato-venerologie a Spitalului Judeţean Satu Mare (foto)

dermatovenerice1dermatovenerice2dermatovenerice3
Secţia de dermato-venerologie a fost reabilitată complet, iar inaugurarea noului spaţiu a avut loc azi, 30 aprilie. Această secţie a fost amenajată şi va funcţiona în spaţiul în care în trecut era ORL-ul, în clădirea Spitalului Vechi. Lucrările de reabilitare a secţiei au fost finanţate de Consiliul Judeţean (CJ), iar valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 434.000 lei.
La evenimentul de azi au participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele CJ, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Satu Mare, Erica Venemozer, directorul medical al spitalului, dr. Paula Mare, şefi de secţii dar şi cadrele medicale a Secţiei de dermato-venerologie.

Este important de precizat faptul că până acum secţia a funcţionat într-un spaţiu restrâns, de trei ori mai mic ca suprafaţă decât cel actual, cu două saloane (11 paturi), o sală de tratament, o baie şi o toaletă. Ca urmare, s-a impus luarea urgentă a unor măsuri şi găsirea unui spaţiu unde să funcţioneze această secţie.

Adrian Ştef a vorbit despre continuarea investiţiei în sistemul sanitar sătmărean iar referitor la secţia inaugurată azi acesta a declarat că „de acum încolo vom putea asigura condiţii hoteliere şi mai bune pentru pacienţi”.

În luarea de cuvânt Mircea Govor a subliniat faptul că „evenimentul de azi este foarte important pentru judeţul Satu Mare. Mulţi o să spună că inaugurăm încă o secţie deoarece suntem în campanie electorală. Da, aşa se practică. Dar trebuie să înţelegem un lucru că suntem doar la jumătatea drumului. Încercăm să rezolvăm ceea ce nu s-a făcut în 20 şi ceva de ani. Când vom face bilanţul celor patru ani o să vedeţi că sistemul de sănătate din Satu Mare va fi total schimbat. Va avea o cu totul altă faţă”.

Directorl medical dr. Paula Mare a declarat că Spitalul Judeţean Satu Mare este printre puţinele spitale din ţară care are o Secţie de dermato-venerologie. Şi asta deoarece în majoritatea spitalelor există doar servicii de dermato-venerologie şi nu secţii de sine stătătoare. La sfârşitul inaugurării dr. Paula Mare le-a oferit celor prezenţi câte un exemplar din lucrarea intitulată „Interrelaţia psoriazis – sindrom metabolic. Implicaţii terapeutice”, carte semnată chiar de domnia sa, aceasta fiind rodul muncii de mai mulţi ani desfăşurate în cadrul Spitalului Judeţean.

Secţia cuprinde 25 de paturi repartizate în opt saloane. Noul spaţiu medical este deservit de doi medici, dr. Terezia Buşilă (şef secţie) şi directorul medical dr. Paula Mare; şapte asistente medicale; două infirmiere şi două femei de serviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.