16 localităţi din judeţ vor amenaja în acest an spaţii pentru picnic

gratar-mici

Conform datelor actualizate recent de către Instituţia Prefectului, 16 oraşe şi comune şi-au propus amenajarea şi dotarea corespunzătoare, până la sfârşitul anului în curs, a spaţiilor speciale pentru picnic, suprafaţa totală care va fi amenajată apropiindu-se de 20 hectare.

Potrivit aceloraşi evidenţe spaţii pentru picnic vor fi amenajate în următoarele localităţi: Livada, Negreşti-Oaş, Ardud, Agriş, Doba, Bârsău, Berveni, Săcăşeni, Micula, Căpleni, Foieni, Apa, Cehal, Tarna Mare, Beltiug şi Certeze. Comuna Petreşti are amenajată deja o suprafaţă de 17.000 metri pătraţi pentru picnic, conform cerinţelor legale.

Lucrările de amenajare a noilor locaţii sunt demarate în oraşele Livada şi Negreşti-Oaş. Primăria Negreşti-Oaş a stabilit locaţiile de picnic, a montat indicatoarele de orientare spre acestea şi a început dotarea acestor spaţii conform legii. Locaţiile din Negreşti-Oaş sunt situate în zona Valea Măriei (două spaţii de picnic – la pădure şi la lacuri) precum şi în zona staţiunii Luna Şes şi însumează 26.000 metri pătraţi. Primăria Livada şi-a propus amenajarea a trei locuri de picnic şi anume în zona centrală, zona de agrement şi baza sportivă, în suprafaţă de 2.000 metri pătraţi unde se execută deja lucrări de terasamente şi alte două, în suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi în zona pădurii şi a lacului de la Adrian.

Printre obligaţiile pe care le au autorităţile locale în calitate de administratori ai zonelor de picnic se numără amenajarea de locuri speciale pentru aprinderea focului, dotarea cu containere destinate colectării selective a deşeurilor, amplasarea de toalete ecologice precum şi organizarea serviciului de verificare zilnică a zonelor în care se desfăşoară activităţile de picnic.

Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu va verifica în perioada următoare, cu ocazia controalelor tematice în teritoriu, inclusiv amenajarea corespunzătoare de către autorităţile locale a locaţiilor de picnic precum şi starea de salubritate a zonelor tradiţionale de picnic, amplasate pe domeniul public sau privat.

Pe această cale, prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram, lansează un apel către toţi cetăţenii de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin desfăşurarea în condiţii civilizate, în respect pentru natură, a activităţilor recreative prilejuite de minivacanţa de 1 mai.

2 Comentarii la "16 localităţi din judeţ vor amenaja în acest an spaţii pentru picnic"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.