Şi-a furat şi şantajat mama pentru 500 de euro

politia-mascati

Un tânăr de 23 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore iar ulterior magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile după ce şi-a furat şi şantajat mama. Împreună cu un complice, tânărul a furat plăcuţele de înmatriculare de pe maşina aflată în proprietatea partenerului femeii (un cetăţean german) autoturism cu care mama sa a venit în ţară pentru semnarea unor documente.

În cursul zilei de duminică, 27 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al SIPI şi a Serviciului de Acţiuni Speciale au prins în flagrant doi bărbaţi de 23 şi respectiv 47 de ani, care au şantajat o femeie pentru a-i restitui plăcuţele cu numărul de înmatriculare, obiecte care au fost furate în data de 22 aprilie de pe o maşină înmatriculată în Germania, care era parcată pe Calea Traian din municipiul, reşedinţă de judeţ. Maşina aparţine partenerului femeii, cei doi locuind în Germania. Femeia a venit în ţară pentru semnarea unor documente. Bărbatul mai tânăr este chiar fiul victimei. În schimbul restituirii plăcuţelor de înmatriculare cei doi bărbaţi i-au cerut femeii suma de 500 de euro.

Pentru a o determina să le plătească suma cerută cei doi i-au trimis acesteia SMS-uri de pe trei numere diferite de telefon, pe care care le-au activat doar pentru a trimite mesajele.

După ce au adunat suficiente indicii, în cursul de ieri oamenii legii au organizat flagrantul, femeia întâlnindu-se cu unul dintre şantajişti pentru a-i da suma de bani solicitată, bancnotele pe care femeia i-a înmânat intermediarului, adică bărbatului de 47 de ani, erau marcate. Acesta a dat banii mai departe celui care a pus la cale acest plan astfel că poliţiştii au reuşit identificarea celor doi. Interesant este faptul că unul dintre ei, cel care a premeditat cele petrecute, respectiv cel tânăr este chiar fiul femeii, care locuieşte în ţară, părinţii fiind divorţaţi, între tânăr şi femeie existând neînţelegeri.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj. A fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, iar procurorii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. Celălalt bărbat este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la şantaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.