Primarii Florinel Andreica şi Iosif Mellau, au pierdut procesul cu ANI

ani
Magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins azi, 24 aprilie cererile de suspendare a executării raporturilor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în cazul primarilor din Crucişor şi Urziceni, Florinel Andreica, respectiv Iosif Mellau. Cei doi edili mai au o cale de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Cei doi primari au fost reprezentaţi în instanţă de Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii”.

Potrivit ANI, Florinel Andreica s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în perioada 31 octombrie 2012-12 septembrie 2013 a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Crucişor cât şi pe cea de reprezentant al localităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Apaserv SA Satu Mare. Totodată, ANI susţine şi faptul că în intervalul 23 august 2010-26 iulie 2011, Andreica a fost reprezentantul comunei în AGA a SC Salubrizare Someş Sud SRL.

Un alt primar care a pierdut azi procesul cu ANI este şi edilul din Urziceni, Iosif Mellau. Potrivit ANI, Mellau se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de primar al comunei Urziceni și calitatea de reprezentant al comunei în AGA a SC Apaserv SA Satu Mare.

În urma sentinţelor pronunţate azi, numărul primarilor din judeţul Satu Mare care au pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Oradea se ridică la 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.