Săptămână plină de activităţi la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

biblioteca1
La inițiativa Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), data de 23 aprilie a fost declarată prin Hotărâre de Guvern drept „Ziua Bibliotecarilor din România”, eveniment ce coincide, la inițiativa UNESCO, cu „Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor”.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană Satu Mare derulează pe parcursul întregii săptămâni o serie de activități și evenimente culturale, de recreere și de promovare a profesiei de bibliotecar, a bibliotecii și a serviciilor oferite de biblioteca publică.

Astfel, joi, 24 aprilie se va derula activitatea intitulată „Ștafeta poveștilor”, inclusă în proiectul interjudețean „Biblioteca-fereastră deschisă spre nenumărate vieți”. Găzduită în Sala multimedia, cu începere de la ora 13.00, la această activitate vor participa elevi de la Colegiile Naționale „Ioan Slavici” și „Doamna Stanca”, alături de bibliotecari, profesori și documentariști.

Ziua de vineri, 25 aprilie, este dedicată unei activități care s-a bucurat de un succes deosebit și în anii precedenți. Este vorba despre acţiunea intitulată « Bibliotecar pentru o zi ». De această dată, bibliotecari vor fi copiii instituționalizați, activitatea fiind organizată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.
„Săptămâna Națională a Bibliotecilor” se va încheia sâmbătă, 26 aprilie, cu un colocviu profesional și o excursie documentară, sub genericul „De la cartea de căpătâi la biblioteca de suflet”. Bibliotecarii sătmăreni vor fi oaspeții colegilor lor maramureșeni de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare și de la Biblioteca Municipală „Laurențiu Ulici” din Sighetu Marmației.

În cadrul filialei ANBPR Satu Mare, membră în Asociația Națională încă de la înființarea ei, din 1990, își desfășoară activitatea 92 de bibliotecari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.