Dr. Laura Bota: “Conform sondajului de opinie la nivel național din România, PMP are 9%”

Laura-Bota

„• Suntem cu o săptămână înainte de începerea campaniei electorale pentru Parlamentul European, iar forțele de centru-dreapta din Europa câștigă teren în fața socialiștilor europeni.

• Pentru prima oară de la începutul anului, conform unui sondaj efectuat la nivel continental, Partidul Popular European (PPE) este în fața Alianței Socialiștilor (sursa informației:http://www.electio2014.eu/ro/pollsandscenarios/polls#country

• PPE este actualmente cea mai importantă forță politică din Parlamentul European și suntem convinși că va rămâne așa și după alegerile europarlamentare din luna mai, pe care le va câștiga în fața socialiștilor.

• PPE este forța politică numărul unu în Europa, ceea ce înseamnă că, în întreaga Uniune, cetățenii au cea mai mare încredere în soluțiile de centru-dreapta. Exemplul Germaniei, condusă cu succes prin criza economică de guvernul de centru-dreapta al cancelarului Merkel, este cea mai bună dovadă.

• De asemenea, PPE este un partid preocupat în mult mai mare măsură decât socialiștii de siguranța cetățenilor și siguranța țărilor din Uniunea Europeană. În același timp, PPE este avocatul unei relații strânse UE – SUA, în timp ce mulți dintre socialiștii europeni sunt antiamericani. În contextul amenințărilor din Rusia, cetățenii UE se orientează din ce în ce mai clar spre PPE, spre partidele de centru-dreapta.

• Mișcarea Populară este un partid de centru-dreapta și a început deja demersurile de apropiere de Partidul Popular European. Europarlamentarii pe care PMP îi va trimite în Parlamentul European vor activa în grupul PPE.

• Pe de altă parte, atunci când vorbim despre sondajele la nivel național, cifrele sunt bune pentru PMP. Dacă site-uri europene care se ocupă cu monitorizarea alegerilor europarlamentare spun acest lucru, înseamnă că așa e.

• Conform sondajului de opinie la nivel național din România, PMP are 9% , iar PDL are 10% . Iată cum un partid nou, care s-a înființat oficial în urmă cu câteva luni, are deja un scor foarte apropiat de cel al PDL. Se confirmă astfel sondajele de opinie din luna martie, în care PMP avea circa 10% din opțiunile de vot.

• Mișcarea Populară poate crește în continuare, pentru că este singurul partid autentic de dreapta, e un partid dinamic, un partid al schimbării și se opune clar și constant PSD. Vechile partide care se declară de centru-dreapta, PNL și PDL, au dezamăgit electoratul de centru-dreapta.

• Suntem pe un trend ascendent și o mobilizare puternică ne poate duce chiar să depășim PDL la momentul votului.

• De asemenea, PMP se va concentra mai mult în perioada următoare să comunice faptul că este partidul-partener al președintelui Băsescu, singurul partid-partener al președintelui. Președintele Băsescu are încredere în noi, a spus în mai multe rânduri că e nevoie de partide noi și că PMP va fi partidul pe care domnia sa îl va vota în alegerile europene din 25 mai.

• PMP susține viziunea președintelui României, care înseamnă o clasă de mijloc puternică, independența justiției și relații strânse cu partenerii euroatlantici.

Secretar regional PMP 
Preşedinte PMP Satu Mare 
Dr. Laura Diana BOTA”. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.