Satu Mare a câştigat titlul de „Capitala Earth Hour 2014”

earth-hour
Municipiul Satu Mare a câştigat titlul de „Capitala Earth Hour 2014” în cadrul competiţiei demarate de organizaţia de mediu World Wide Fund of Nature (WWF) România. În concurs s-au înscris 13 oraşe din România. Numele oraşului câştigător a fost anunţat azi, 14 aprilie de către organizatori.

Echipa din Satu Mare a reuşit într-un timp record, şi anume în doar nouă zile, să implementeze un plan de 27 de acţiuni, la care s-a adăugat evenimentul din 29 martie „Earth Hour”, în care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice locale.

Programul echipei sătmărene s-a axat pe acţiuni de educare şi informare a comunităţii prin diferite activităţi practice şi creative cum ar fi: concursuri de proiecte de mediu, plantări, ecologizări, ateliere de confecţionare a unor obiecte din materiale reciclabile, expoziţii, spectacole şi prezentări.

Un punct interesant cuprins în planul de acţiuni ai reprezentanţilor din Satu Mare a fost realizat de către elevii Colegiului „Ioan Slavici”. Este vorba despre realizarea unei machete a „Oraşului Perfect”.

În clasamentul oraşelor înscrise în competiţie, municipiul Satu Mare este urmat de Tulcea, Salonta, Bistriţa şi Craiova. În competiţia din acest an s-au înscris oraşele: Adjud, Baia Mare, Craiova, Salonta, Bistriţa, Tulcea, Satu Mare, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea şi Sighişoara.

În România, evenimentul intitulat „Ora Pământului” se sărbătoreşte din 2009, iar la nivel internaţional din 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie în oraşul Sydney.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.