“Tineret şi InterculturaliSM”, conferinţă organizată la Muzeul Judeţean Satu Mare

SamStudia
87 de tineri au participat sâmbătă, 12 aprilie la conferinţa “Tineret şi InterculturaliSM”, eveniment desfăşurat la Muzeul Judeţean Satu Mare. Participanţii s-au bucurat de prezența unor oratori de excepție precum: Loredana Urzică, Mihai Pop, Mark Adrian Török, Botond Talpas, Sugár Teodor Dávid, Alexandra Damian și Victor Miron.

În timpul discursului său, Mihai Pop a lansat o ofertă prin care trei tineri sătmăreni să participe la un proiect în Germania şi Danemarca. Mark Török le-a vorbit celor prezenţi despre Asociaţia “SamStudia” ca și cadru de dezvoltare ai tinerilor sătmăreni, dar și despre necesitatea unei strategii de tineret care să fie transinstituțională și interculturală.

Victor Miron a povestit despre pasiunea lui pentru citit iar Loredana Urzică a vorbit despre voluntariat și necesitatea implicării în contextul dezvoltării personale și al succesului în viață. La rândul lor, Sugár Teodor Dávid și Alexandra Damian au povestit despre proiectul “HungaRomânisme” care are ca scop crearea de punți între culturi și limbi (pentru început maghiară și română). Botond Talpas a vorbit despre interculturalism din punct de vedere economic.

Echipa de organizare promite că discursurile în format video vor apărea în curând pe canalele de comunicare ale asociației.
Evenimentul a fost organizat de Asociația “SamStudia” alături de Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.