Sport pentru sănătate la Botiz

botiz

La iniţiativa Organizaţiei Locale a PSD Botiz, la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc concursul de alergare “Pasul Iepuraşului”. Participanţii au fost elevii cu vârsta cuprinsă între 7-15 ani (trei grupe de vârstă, separat fete/băieţi) susţinuţi de pe margine de numeroşi suporteri.

Botizenii au dat dovadă, din nou, de un spirit democratic extraordinar, acţiunea având loc datorită susţinerii necondiţionate a sponsorilor şi a participanţilor, culoarea politică, apartenenţa religioasă trecând în plan secundar. Dorinţa de mişcare fizică, de socializare, de competiţie a depăşit orice barieră.

Acest eveniment poate fi considerat şi un semnal de alarmă pentru părinţi faţă de condiţia fizică a copiilor lor, a rezistenţei acestora la efort precum şi la capacitatea copiilor de a gestiona o înfrângere. La finalul competiţiei câştigătorii au primit premii constând în diplome, medalii şi iepuraşi de ciocolată.

Organizatorii au transmis copiilor că această competiţie se va desfăşura şi anul viitor îndemnâdu-i încă de pe acum la pregătire intensă şi competiţie pe copii.

La eveniment au participat aproximativ 200 de botizeni, care au apreciat competiţia în râdul tinerilor din localitate.

Parteneri ai acestui eveniment au fost: Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, Consiliului Judeţean Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Societatea Civila Medicală “Dr. Coica” şi profesorul de educaţie fizică, Bogdan Ludovic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.