„Poesis”: Un sfert de secol de poezie

vulturescu-coica
În acest an se împlinesc 25 de ani de la apariţia primei reviste „Poesis”, publicaţie apărută la Satu Mare dar care a depăşit graniţele judeţului. Cu această ocazie, în perioada 8-10 mai se vor desfăşura Zilele Culturale „Poesis” – 25 de ani, manisfestare culturală sprijinită de Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ.

Despre calendarul manifestărilor dedicate acestui eveniment a vorbit directorul Direcţiei de Cultură, George Vulturescu în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 14 aprilie în sala de şedinţe a Consiliului Local. La întâlnirea cu jurnaliştii a participat şi primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

În cadrul evenimentului vor avea loc depuneri de coroane, expoziţii de fotografie, decernarea unor premii jubiliare dar şi prezentări de carte. La Zilele Culturale „Poesis” vor participa nume sonore ale liricii româneşti. Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc în data de 9 mai, la ora 11.30, în Holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Totodată, Vulturescu a mulţumit conducerii Primăriei pentru sprijinul acordat în vederea organizării acestui eveniment cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.