Ministrul Aurelia Cristea a efectuat azi o vizită la Satu Mare

Aurelia-Cristea
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea a efectuat azi, 11 aprilie o vizită la Satu Mare. Demnitarul a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social organizată de Instituţia Prefectului în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

La întâlnire au mai participat prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, deputaţii Octavian Petric, Erdei D. Istvan, respectiv Kereskenyi Gabor, senatorul Pataki Csaba, şefi de instituţii lideri de sindicat de la Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi Sindicatul Liber din Învăţământ.

Preşedintele Cartel Alfa, Sorin Faur s-a arătat nemulţumit cu privire la anumite preveri ale legii dialogului (Legea 62/2011) social dar şi de faptul că, în campaniile electorale partidele politice fac o serie de promisiuni şi parafează înţelegeri care sunt uitate imediat după intrarea la guvernare. La rândul său, secretarul Cartel Alfa, Vasile Dârle a declarat că dacă legea dialogului social nu se va schimba „atunci vom avea o vară caldă şi lungă, şi la propriu şi la figurat”.

Ministrul Aurelia Cristea le-a spus celor prezenţi că de când a preluat mandatul a reuşit să stabilească un grup de lucru alcătuit atât din reprezentanţii sindicatelor cât şi ale patronatelor pentru a discuta toate observaţiile venite din teritoriu. „Este foarte important să se ajungă la un consens şi sper ca în luna mai proiectul să fie trimis spre Parlament pentru discuţii. S-a făcut o greşeală când s-a aprobat Legea 62/2011 fără a fi consultate sindicatele şi patronatele în totalitatea lor. A fost o decizie politică şi acum toată partea sindicală reclamă anumite neajunsuri care sunt în această lege. Nu trebuie să repetăm aceeaşi greşeală”, a declarat ministrul.

După şedinţa de la Prefectură, ministrul a susţinut o conferinţă de presă la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, la care au participat preşedintele partidului, Mircea Govor, deputatul Octavian Petric şi primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii, Aurelia Cristea a declarat că lucrurile încep să meargă spre bine, prezentând în acest sens şi câteva rezultate economice. Potrivit ministrului în februarie 2014 s-a înregistrat o creştere a producţiei industriale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar colectarea veniturilor la ANAF a crescut cu 2,5%. Cristea spune că în acest an previziunile arată o creştere economică de 3,5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.