Michael Mureşan se cere afară din arest

michael-muresan
Magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins în şedinţa de azi, 11 martie cererea formulată de afaceristul sătmărean, Michael (Power) Mureşan cu privire la înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de cercetare sub control judiciar. Inculpatul are la dispoziţie 48 de ore pentru a contesta hotărârea magistraţilor orădeni.

Michael Mureşan este acuzat de faptul că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), Cătălin Dumitru pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare, a cărui drepturi litiginoase le-a cumpărat. Totodată, mai este acuzat că ar fi dat mită omului de afaceri sătmărean Daniel Bran (276.000 euro) şi lui Nicolae Dragoş (170.000 euro) pentru a intermedia legătura cu fostul vicepreşedinte al ANRP.

În data de 21 martie, magistraţii orădeni au hotărât cercetarea în stare de arest preventiv a inculpaţilor Michael Mureşan, Cătălin Dumitru şi a fiului acestuia din urmă, Alexandru Cătălin Dumitru Rădulescu. Pe data de 24 martie Mureşan a contestat decizia magistraţilor, însă în şedinţa de azi instanţa a respins cererea acestuia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.