Andrei Bud a câştigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică de la Sibiu

Andrei-Bud

Negreşteanul Andrei Viorel Bud, în prezent elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti a obţinut medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naţionale de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 7-11 aprilie la Sibiu.

În urma acestei performanţe Bud s-a calificat la proba de baraj, având şanse reale să facă parte din lotul naţional care va reprezenta România la Olimpiada Balcanică, ce se va desfăşura în perioada 2-5 mai la Pleven (Plevna), în Bulgaria.

Elevul originar din Negreşti-Oaş nu este la prima performanţă în domeniul matematicii. Anul trecut (2013), Andrei Bud a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională din Columbia. Vă reamintim că Andrei Bud a studiat la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, iar în prezent este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din capitală.

Mai trebuie spus că la competiţia de la Sibiu au participat peste 600 de elevi, cei mai buni matematicieni ai claselor V-XII din întreaga ţară. Premierea câştigătorilor s-a desfăşurat în două etape. Joi, 10 aprilie au fost premiaţi elevii din clasele V-VI iar azi, 11 aprilie s-a desfăşurat festivitatea de premiere pentru cei din clasele VII-XII.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.