Alţi patru primari din judeţul Satu Mare au pierdut procesul cu ANI

ani
În cursul zilei de azi, 11 aprilie alţi patru edili din judeţul Satu Mare au pierdut la Curtea de Apel Oradea procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Este vorba despre: Vasila Mitraşca (Tăşnad), Gheorghe Marian (Săuca), Daniel Balogh (Craidorolţ) şi Gheorghe Nicolae Gyakon (Turulung). Cei patru primari mai au o cale de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Potrivit ANI, Vasile Mitraşca s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012-26 septembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcția de primar al orașului Tășnad și calitatea de reprezentant al localităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Apaserv SA Satu Mare.

Tot pentru că au făcut parte din AGA a SC Apaserv SA Satu Mare în timp ce deţineau şi funcţia de primar au fost declaraţi incompatibili de ANI şi edilii: Gheorghe Marian (reprezentant în AGA 17 iunie 2008-27 iunie 2013), Daniel Balogh (17 iunie 2008-2 aprilie 2013), respectiv Gheorghe Nicolae Gyakon (21 iunie 2012-3 iunie 2013).

Astfel, numărul primarilor din judeţul nostru care au pierdut procesul cu ANI a ajuns la nouă. În cursul zilei de luni, 14 aprilie, Curtea de Apel Oradea se va pronunţa şi în cazul edililor din Săcăşeni, Ferencz Levente Zoltan, respectiv Oraşu Nou, Alexandru Ludroczki.

 

Un Comentariu la "Alţi patru primari din judeţul Satu Mare au pierdut procesul cu ANI"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.