Sorin Ghilea condamnă politica agricolă a Guvernului României

ghilea-pdlsm
Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Sorin Ghilea consideră că aplicarea impozitului pe venitul agricol anulează subvenţia agricultorilor care lucrează pământul în arendă. Acesta şi-a exprimat poziţia cu privire la modul de stimulare a agriculturii româneşti de către actuala guvernare în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 10 aprilie la sediul formaţiunii politice.

La întâlnirea cu jurnaliştii, alături de Ghilea a participat şi consilierul local Daniel David, preşedintele organizaţiei locale a PDL Viile Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Ghilea „taxele şi impozitele introduse de USL sunt cu 18 euro mai mari decât subvenţia pentru agricultorul cu un contract de arendă. În schimb, cei care au terenul în proprietate plătesc taxe suplimentare de 46 de euro pentru un hectar, adică o treime din subvenţie. Statul nu susţine agricultorii care doresc să-şi înfiinţeze o fermă în mediul rural”.

În altă ordine de idei, Daniel David susţine că actuala conducere a Primăriei Viile Satu Mare nu a făcut nimic pentru comunitate. Potrivit acestuia „drumurile sunt într-o stare proastă, cum de foarte multă vreme nu au mai fost. De asemenea, proiectul implementat pe „Măsura 322” în valoare de 2,5 milioane de euro, terminat în proporţie de 95% în vara anului 2012, nici la această dată nu este finalizat. S-au achitat deja penalizări pentru nerespectarea termenelor, care au ajuns la valoarea de 14.000 lei. Totodată, problemele legate de fondul funciar s-au acutizat, în localitatea Medişa punerea în posesie stagnează din iunie 2012”, susţine David.

Preşedintele PDL Viile Satu Mare susţine că „centrul despre care se vorbeşte de atâta vreme, Casa de Argint din Viile Satu Mare a fost adusă în prag de colaps de actualul primar. De altfel, înainte de 2012 acesta a fost fochistul Căminului de Bătrâni, însă după ce a devenit primar a refuzat să susţină serviciile sociale oferite de cămin”.

Daniel David spune că până în iunie 2012 Consiliul Local a aprobat extinderea clădirii, pentru mărirea capacităţii de primire, în vederea eficientizării acestui serviciu. Totuşi, la finele anului 2012 primarul Szucs, a refuzat achitarea acestui proiect, a blocat definitiv posibilitatea extinderii, declanşând situaţia gravă în care se află azi acest cămin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.