Încă un primar din judeţul Satu Mare a pierdut procesul cu ANI

Fezer-Gabor
Primarul din Tiream, Fezer Gabor este al cincilea edil din judeţul Satu Mare care a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Prin hotărârea 70/2014 pronunţată azi, 10 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins cererea de suspendare a executării raportului de evaluare întocmit de ANI şi au decis că acţiunea reclamantului este neîntemeiată.

Edilul a fost reprezentat în instanţă de Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii”. Fezer mai are o cale de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Potrivit ANI, Fezer Gabor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008-25 iunie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al Comunei Tiream și calitatea de reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Apaserv SA Satu Mare.

Fezer Gabor este cel de-al cincilea primar care a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Oradea, alături de edilii din: Medieşu Aurit (Silviu Zetea), Beltiug (Ioan Bartok Gurzău), Sanislău (Ioan Zoltan Kardosi) şi Doba (Mihai Ghetina). Până în prezent doar un singur primar din judeţ a câştigat procesul cu ANI la Curtea de Apel. Este vorba despre primarul din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

Vineri, 11 aprilie, magistraţii orădeni se vor pronunţa cu privire la cererile de suspendare a executării raportului ANI în cazul primarilor: Vasile Mitraşca (Tăşnad), Gheorghe Marin (Săuca), Daniel Balogh (Craidorolţ) şi Gheorghe Nicolae Gyakon (Turulung).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.