ContiTech aduce în România un sistem inovator de şcolarizare

contitech
Bettina Iusli, responsabil de comunicare la firma ContiTech Carei și Bednar-Niste Brunno, profesor la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare au participat de curând la o şcolarizare în Kerpen (Germania) având ca temă “Wissenfabrik” – Fabrica de cunoştinţe, cu scopul implementării proiectului KiTec.

Acest modul pune accent pe învățarea implicită, pe curiozitatea și libertatea copiilor de a acționa, fapt care le permite însușirea cunoștințelor noi, fără depunerea unui efort suplimentar, totodată ajută la aprofundarea cunoștințelor în domeniul științelor naturii, motiv pentru care firma ContiTech Carei s-a implicat în acest proiect.
Asigurând pentru prima dată în istoria KiTec-ului participarea unui cadru didactic, și fiind singura firmă din afara Germaniei care sprijină inițiativa echipei de “Wissensfabrik” – Fabrica de cunoștințe, ContiTech Carei este pioner dublu în acest domeniu.

Concernul Continental este membru al Wissensfabrik (Fabrica de Știință) din 2010, aceasta fiind o organizație nonprofit, înființată în 2005, în Germania cu scopul de a stârni interesul copiilor pentru științele naturii și tehnologie, printr-un mod de educare interactiv, bazat în primul rând pe experimente.

Wissensfabrik a implementat în 2011 primul modul în afara Germaniei, în județul Satu Mare prin colaborarea companiei ContiTech Carei cu cele două școli cu predare în limba germană din județ. Continental sponsorizează şcolile cu truse pentru tehnologie, ştiinţe şi expertiză.

Primul modul implementat a fost “NaWi – Science – How Does That Work”, dezvoltat pentru clasele primare și se axează pe extinderea cunoștințelor elevilor pentru științele naturii prin experimente legate de apă-aer-alimente. Implementarea următorului modul, numit “NaWI Plus” a început în februarie 2012 și a inclus experimente bazate pe subiectele: foc, protecția mediului și reciclare, precum substanţe şi caracteristicile lor. Acest proiect a fost creat pentru clasele IV-VII, și trece de la extinderea cunoștințelor la defalcarea proprietăților chimice, fizice și calităților biologice, ca și subiecte incadrate în curricula. ContiTech Carei este angajat activ în promovarea tinerelor talente şi educaţia în matematică, IT, ştiinţele naturii şi tehnologie (MINT), prin parteneriatul educativ format cu Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” și Şcoala Nr. 1 din Carei.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent aproximativ 178.000 de angajaţi în 49 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Compania deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.