Mascaţii au dat iama în contrabandiştii de ţigări din Negreşti-Oaş şi Vama

mascati-actiune_b

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş, au efectuat marţi, 8 aprilie, patru percheziţii domiciliare la locuinţele a patru contrabandişti de ţigări.

La domiciliile celor în cauză au fost descoperite cinci permise de conducere Ilinois (SUA) suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile şi 12 cartele telefonice în diferite reţele, precum şi cantitatea de 429 grame de aur care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Încă din luna octombrie 2013, poliţişti de frontiera sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş, cu sprijinul de specialitate al SRI Satu Mare şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au început monitorizarea mai multor persoane, cetăţeni români, care se ocupau de contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma monitorizării, bărbaţii au fost depistaţi şi reţinuţi de către oamenii legii, în urma unor acţiuni punctuale desfăşurate în cursul lunii martie, în timp ce încercau să introducă ilegal în România, prin zonele de responsabilitate a Sectoarelor PF Negreşti-Oaş şi Sarasău, 37.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 330.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar un autoturism de teren marca Mitsubishi, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar în ziua de 8 aprilie, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră delegaţi de procurorul de caz au descins la patru domicilii de pe raza localităţilor Negreşti-Oaş şi Vama, aparţinând suspecţilor.

Pe timpul efectuării percheziţiilor, una dintre persoanele vizate s-a ascuns în podul casei, iar în momentul în care aceasta a fost observată de către poliţişti, a devenit violentă. Bărbatul a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră, timp în care acesta a opus rezistenţă, fapt pentru care a fost imobilizat şi încătuşat.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri şi indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activităţi infracţionale, cinci permise de conducere Ilinois (SUA) suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile şi 12 cartele telefonice în diferite reţele, precum şi cantitatea de 429 grame de aur.

Totodată, la domiciliul unuia dintre suspecţi au fost descoperite banchetele autoturismului Mitsubishi, folosit la transportul ţigărilor. De asemenea, au fost puse in executare mandate de aducere, patru persoane fiind duse pentru audieri, iar două dintre ele urmează a fi prezentate astăzi, 9 aprilie instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.