Tineret şi InterculturaliSM

SamStudia
Asociaţia Tinerilor şi Studenţilor Sătmăreni “SamStudia” organizează sâmbătă, 12 aprilie conferința intitulată “Tineret și InterculturaliSM”. Evenimentul se va desfăşura de la ora 14.00, la Muzeului Judeţean, situat pe Bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare. Taxa de participare la conferinţă este 10 lei.

Evenimentul are ca invitaţi personalităţi de seamă de la nivel local, regional şi naţional care vin la Satu Mare pentru a le vorbi tinerilor despre oportunităţi, dezvoltare personală, multi- şi interculturalism, respectiv despre studenţie.

Printre cei invitaţi la conferinţa de sâmbătă se află: decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Adrian Petruşel (sătmărean de origine); preşedintele Uniunii Studenţilor din România, Loredana Urzică; antreprenorul Emil Vadana, doctorand al Facultăţii de Ştiinţe Economice Cluj-Napoca; Talpas Botond, doctorand în studii de hungarologie; directorul Departamentului de Educaţie pentru Pace şi Dezvoltare Mihai Pop, respectiv fondatorii proiectului “HungaRomânisme-HungaRomagyarazatok”, Alexandra Damian şi Teodor Dávid Sugár.

Potrivit organizatorului evenimentului de la Satu Mare, Adrian Mark Török, necesitatea creării unei astfel de entități derivă din dorința de a pune bazele unui motor de voluntariat la nivelul municipiului Satu Mare, care să sprijine dezvoltarea tinerilor sătmăreni, fie că vorbim despre dezvoltare personală, fie despre cea profesională.
Asociaţia “Sam Studia” își propune să faciliteze accesul la cultură în cadrul unei comunități în care cererea de evenimente de acest gen nu este satisfăcută de actuala ofertă de pe piață, vizând, totodată, crearea unei platforme care să favorizeze schimbul de resurse și informații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.