Satu Mare, gazda fazei naţionale a Olimpiadei de Educaţie tehnologică

Claudiu-Mondici
175 de elevi de gimnaziu (clasele V-VIII) din toată ţara participă în perioada 8-12 aprilie la faza naţională a Olimpiadei de Educaţie tehnologică, ediţia 2014. Deschiderea festivă a evenimentului a avut loc azi, 8 aprilie, de la ora 18.00 în sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

La festivitate au participat subprefectul Altfatter Tamas, iar din partea Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea. De asemenea, au fost prezenţi şi inspectorii adjuncţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Claudiu Mondici, respectiv Piroska Szasz, inspectorul de specialitate Adriana Dinga, dar şi prof. dr. ing. Ioan Nicoară de la Facultatea de Mecanică din Timişoara, preşedintele juriului.

În luările de cuvânt oficialităţile au transmis mesaje de bun venit elevilor prezenţi la această competiţie.

Olimpiada Naţională de Educaţie tehnologică a ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediţie, municipiul Satu Mare găzduind pentru a doua oară această competiţie. La concurs participă 175 de elevi de gimnaziu, câştigătorii locului I la faza judeţeană a competiţiei.

În cursul zilei de miercuri, 9 aprilie, cu începere de la ora 09.00, elevii vor susţine proba scrisă iar vineri, 11 aprilie se va desfăşura proba practică. Concursul naţional este găzduit de Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Satu Mare. Festivitatea de premiere se va desfăşura sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 09.30 la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.