În lumea poveştilor

povesti1povesti2povesti3
Copiii de la mai multe şcoli şi grădiniţe din Satu Mare au avut azi, 8 aprilie parte de o surpriză cât se poate de plăcută, fiind primiţi la Biblioteca Judeţean (BJ) de către prinţi, prinţese, împărătese, cavaleri dar şi de Scufiţa Roşie. „Capetele încoronate” le-au citit poveşti micuţilor care au ascultat cu sufletul la gură păţaniile prin care au trecut voinicii, cavalerii şi prinţesele din întâmplările descrise în paginile cărţilor.
Acţiunea a fost organizată de BJ pentru a marca „Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii” (8 aprilie) şi pentru a încuraja lectura, ca modalitate de petrecere a timpului liber. De fapt, acţiunea intitulată „Citeşte pentru mine” a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie, fiind spijinită de Asociaţia „Zibo Help”, Inspectoratul Şcolar Judeţean , Teatrul de Nord, Colegiul Naţional „Ioan Slavici” şi se derulează prin proiectul naţional „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”.
Printre povestitori s-au aflat consilierul municipal Manuela Rogoz, directorul medical al Spitalului Judeţean Satu Mare, dr. Paula Mare dar şi inspectorul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean, Alexandra Catargiu. Poveştile au fost ascultate cu multă atenţie de către cei mici, după care, pentru răbdarea de care au dat dovadă copiii au fost răsplătiţi cu bomboane oferite de către prinţese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.