Eugen Kovacs: “Dacă instanţa va spune că sunt incompatibil, atunci să se ducă toţi la dracu’”

primarul-Kovacs
Cu toate că trebuia să se pronunţe azi, 8 aprilie în dosarul în care primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs este acuzat de incompatibilitate de către ANI, Curtea de Apel Oradea a amânat luarea unei decizii pe data de 15 aprilie. Edilul din Carei este reprezentat în instanţă de către Cabinetul de avocatură “Demeter&Resler”.

„Din nefericire legea ANI are un articol aiurea, care contrazice o altă lege în care se spune că primarul este reprezentantul localităţii. Deci se încurcă sezonul cu fazonul. Cum adică un primar să nu poată reprezenta comunitatea în societatea de apă-canal care efectuează lucrări în localitatea pe care o administrează? Dacă aş spune treaba asta unui primar din Ungaria sau Germania ar râde de mine. Vă spun sincer, este cea mai tâmpită situaţie din lume. Nu ANI este devină. După părerea mea aici a greşit legiuitorul. În orice caz eu mă consider nevinovat. Am preluat o chestie de la fostul primar Beko (Beko Tamas) şi am mers ca un copil nevinovat la acele şedinţe de la Apaserv. Nici prin gând nu mi-ar fi trecut vreodată să mă consider vinovat pentru treaba asta. Dacă un primar nu poate să-şi reprezinte comunitatea, atunci cine o poate face? Portarul sau tractoristul? Aşteptăm să vedem ce va spune instanţa. Dacă instanţa va spune că sunt incompatibil, atunci să se ducă toţi la dracu’”, a declarat primarul Kovacs.

Potrivit ANI, primarul din Carei se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de primar al municipiului Carei și calitatea de reprezentant al Consiliului local în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Apaserv SA Satu Mare. Eugen Kovacs ne-a declarat că s-a retras din adunarea acţionarilor “din momentul în care noi, primarii, am fost atenţionaţi”.

Vă reamintim că până în prezent patru primari din judeţul Satu Mare au pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Oradea. Instanţa orădeană i-a dat însă câştig de cauză edilului din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

2 Comentarii la "Eugen Kovacs: “Dacă instanţa va spune că sunt incompatibil, atunci să se ducă toţi la dracu’”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.