„Spectacol” deosebit susţinut de către jandarmi la Şcoala „Grigore Moisil”

jandarmi1
jandarmi3 jandarmi2

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII „Grigore Moisil” din Satu Mare au avut azi, 7 aprilie parte de un „spectacol” deosebit susţinut de către jandarmi. Exerciţiul demonstrativ s-a desfăşurat în cadrul proiectului educaţional „Şcoala Altfel”.

Peste 700 de elevi ai şcolii împreună cu cadrele didactice au urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi. Totul a debutat cu o coborâre în rapel a jandarmilor de pe clădirea şcolii. Apoi, o patrulă de jandarmi a fost sesizată despre faptul că, la o bancă din apropiere a avut loc un jaf, iar făptuitorii au reuşit să scape. Jandarmii au pornit în căutarea şi urmărirea răufăcătorilor.

Văzând persoane suspecte, jandarmii i-au interceptat, dar aceştia au refuzat să se oprească la somaţiile oamenilor legii, fiind necesară folosirea forţei. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Patrula de jandarmi a fost sprijinită de un luptător care, în coborâre de pe tiroliană a reuşit cu un foc de armă să anihileze infractorul înarmat. Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe tiroliană.

Apoi, activitatea s-a împărţit pe trei sectoare, unul în care copiii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul uşor şi greu al Jandarmeriei, altul în care elevii au testat tiroliana, în vreme ce în al treilea sector era organizat un minipologon de tragere, unde tinerii şi-au testat precizia, încercând să tragă cu arme air soft.

Coborârile pe tiroliană au fost cele mai apreciate de copii, aceştia înghesuindu-se să poată trăi adrenalina la maxim în coborârea cu viteză de pe clădirea şcolii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.