Se îngroaşă gluma! Încă un primar din Satu Mare a pierdut procesul cu ANI

Ioan-Zoltan-KardosiÎncă un primar din judeţul Satu Mare a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Este vorba despre edilul din Salislău, Ioan Zoltan Kardosi. Acesta a fost reprezentat în instanţă de Casa de Avocatură Boştină&Asociaţii.
Soluţia a fost pronunţată de către magistraţii Curţii de Apel Oradea în cursul zilei de azi, 7 aprilie. În hotărârea nr. 63/2013, încheiat în data de 7 aprilie 2014 se arată că instanţa “Respinge cererea de suspendare a executării Raportului de evaluare ca fiind lipsită de interes. Respinge acţiunea reclamantului, ca neîntemeiată”.

Ioan Zoltan Kardosi este cel de-al patrulea primar din judeţul Satu Mare, declarat incompatibil şi care pierde procesul cu ANI la Curtea de Apel Oradea. În aceeaşi situaţie se află şi primarii din Beltiug, Ioan Bartok Gurzău, Medieşu Aurit, Silviu Zetea, respectiv edilul din Doba, Mihai Ghetina. Aceştia mai au o cale de atac, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Până în prezent doar edilul din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca este singurul primar care a câştigat procesul cu ANI la instanţa din Oradea.

Potrivit ANI, primarul din Sanislău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 aprilie-30 mai 2013, întrucât ar fi deținut, simultan, funcţia de primar și calitatea de reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC Apaserv SA Satu Mare.

Vă reamintim că la sfârşitul anului trecut nu mai puţin de 23 de primari au fost declaraţi incompatibili de ANI, pe motiv că ar fi reprezentat Consiliile Locale în AGA a operatorului regional de apă şi canalizare, Apaserv. O parte dintre edili sunt acuzaţi de ANI că ar fi făcut parte şi din anumite societăţi comerciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.