O firmă sătmăreană dezvoltă soft pentru liderul mondial al soluţiilor de control al traficului aerian

Boer-Adam
SC Ambo Software SRL, o firmă din Satu Mare, a dezvoltat anul trecut (2013) un proiect pentru grupul austriac Frequentis, furnizor de sisteme de comunicaţii şi informaţii în domeniile siguranţei şi transportului public, respectiv în cel al controlului traficului aerian.
Firma sătmăreană a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani, iar în 2013 a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro, în uşoară creştere faţă de anul precedent.
„Este un soft foarte complex. Clientul nostru austriac este lider mondial în furnizarea de sisteme de comunicaţii pentru serviciile de ambulanţă, pompieri poliţie dar mai au şi soft-uri speciale pentru aeroporturi şi porturi. Noi ajutăm firma austriacă pentru a dezvolta module noi, pe baza unor cerinţe individuale şi la nevoie să schimbăm şi să modificăm acele module până când acestea se adaptează în funcţie de nevoile fiecărui client. Colaborarea a devenit atât de strânsă încât firma din Austria şi-a deschis o filială în Cluj. Suntem vecini în parcul industrial de aici, astfel că nu mai trebuie să facem atâtea drumuri până în Austria. Firma noastră, Ambo Software, este înfiinţată în Satu Mare dar are o filială şi în Cluj-Napoca” a declarat pentru Sătmăreanul Adam Boer, managerul SC Ambo Software SRL.
În ceea ce priveşte compania din Austria, în 2012 a înregistrat venituri de 180 milioane de euro, iar soluţiile acesteia sunt implementate în aeroporturi din întreaga lume, compania având o cotă de 30% pe piaţa sistemelor de comunicaţii audio pentru controlul traficului aerian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.