Adrian Ştef a participat la concursurile zonale de vinuri nobile de la Oraşul Nou şi Ardud

cjsm

Sâmbătă şi duminică, 5 aprilie, respectiv 6 aprilie preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat la concursurile zonale de vinuri nobile ce s-au desfăşurat la Oraşul Nou şi Ardud.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef i-a asigurat pe producătorii de vin de tot sprijinul Judeţului Satu Mare şi a Consiliului Judeţean Satu Mare.
“Vreau să vă spun că în momentul de faţă în judeţul Satu Mare încercăm ca producătorii de vinuri de pe raza judeţului nostru, toţi să poată să aibă posibilitatea să producă vinuri în Satu Mare sub aceiaşi indicaţie geografică, şi anume “Dealurile Sătmarului”. Noi am pornit acest demers de a primi această avizare, acest drept să utilizăm pe tot vinul pe care îl producem în Satu Mare, să îl prezentăm şi să îl vindem sub această denumire de “Dealurile Sătmarului”. În momentul de faţă este o mare nedreptate, se produce vin în judeţul Satu Mare sub alte denumiri. Numai pe o zonă foarte mică putem să prezentăm vinul produs în judeţul Satu Mare sub denumirea “Dealurile Sătmarului”, altele sunt prezentate sub denumirea de “Dealurile Crişanei” sau “Dealurile Sălajului”. Nu este corect faţă de sătmăreni, de vinul produs de ei, să fie vândut şi produs sub numele altor judeţe. Este un efort foarte mare, am văzut ce înseamnă mergând în judeţ şi participând la aceste evenimente, discutând cu producătorii de vinuri ce greu este să te ocupi de viţa de vie şi de tot procesul până ajunge vin.

Vreau să vă felicit pe toţi şi pentru mişcarea ce o creaţi în jurul acestei asociaţii, împreună suntem o forţă, şi ne putem atinge acest deziderat.

Judeţul Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare sprijină acest demers şi organizăm Festivalul Vinului la sfărşitul săptămânii, toate aceste demersuri ale noastre au în vedere să îi promoveze pe producătorii de vinuri, să îi încurajeze şi suntem conştienţi că vinul alături de pălincă poate să fie un foarte bun promotor, un element care poate să promoveze judeţul Satu Mare pentru a atrage turişti, pe lângă infrastructura turistică şi culturală pe care noi, judeţul ne îngrijim să o reabilităm, dar şi vinul şi pălinca promovează judeţul Satu Mare, iar sloganul pe care l-am alăturat ca brand turistic judeţului Satu Mare “Ospitalitatea este tradiţia noastră!” cred că ne reprezintă pe toţi şi pe români şi pe maghiari şi pe svabi.

Felicitări tuturor atât celor care au câştigat cât şi celor care s-au înscris! Ştiu că nu este simplu ceea ce faceţi şi că o faceţi cu mult suflet! Sper că în viitor vor fi mai mulţi concurenţi şi aici şi în alte părţi ale judeţului!” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Reamintim că în perioada 12-13 aprilie în Piaţa 25 Octombrie are loc “Festivalul Vinului”, festival la care toţi sătmărenii cu vinuri medaliate cu aur şi argint se pot înscrie, iar toţi cetăţenii sunt aşteptaţi să participe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.