Negreşteanul Mugurel Ciocan arestat preventiv pentru trafic de maşini

mascati
În cursul zilei de joi, 3 aprilie magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandate de arest preventiv pentru opt dintre cele 24 de persoane duse la DIICOT Piteşti pentru audieri, aceştia fiind suspectaţi de trafic de maşini de lux. Printre cei arestaţi se află şi un bărbat din Negreşti-Oaş, Mugurel Ciocan. Cei opt inculpaţi sunt acuzaţi de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri şi sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.
Vă reamintim că în cursul zilei de miercuri, 2 aprilie, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti, însoţiţi de mascaţi şi jandarmi au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare pe raza a cinci judeţe printre care şi în Satu Mare. Acţiunea a fost organizată în vederea destructurării unei reţele care se ocupa cu trafic de maşini de lux. Procurorii susţin că maşinile provin din Italia şi că au fost introduse în România în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, iar apoi vândute mult sub preţul real al pieţei. O parte dintre maşini erau furate iar altele au fost închiriate şi ulterior vândute cu ajutorul unor complici. Anchetatorii susţin că membrii grupării au comercializat nu mai puţin de 31 de maşini de lux, la un preţ total de 1 milion de euro.
În cursul zilei de miercuri 24 de persoane printre care şi Mugurel Ciocan din Negreşti-Oaş au fost duse pentru audieri, iar opt dintre aceştia au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Printre cei arestaţi se află şi Mugurel Ciocan.
Negreşteanul nu este la prima abatere. La sfârşitul lunii ianuarie 2013 acesta a fost reţinut împreună cu Vasile Lişcă şi Racz Andras pentru trafic de droguri, în urma unor percheziţii domiciliare. Oamenii legii au descoperit în casele acestora 400 pastile de ecstasy, 1,5 grame de cocaină şi 2,2 grame de cannabis. Pe lângă droguri, oamenii legii au ridicat de la locuinţele inculpaţilor laptop-uri, calculatoare, telefoane mobile, cartele telefonice şi diferite sume de bani. Potrivit procurorilor cei trei inculpaţi aduceau drogurile din Olanda prin intermediul unei firme de curierat.
Potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Satu Mare pe data de 24 septembrie 2013, Mugurel Ciocan a primit pedeapsa de 12 ani de închisoare. Ciocan a atacat cu apel sentinţa magistraţilor sătmăreni iar prin sentinţa din data de 27 martie 2014, Curtea de Apel Oradea i-a redus pedeapsa la 4 ani şi şase luni. Asta se întâmpla doar cu câteva zile înainte de a fi reţinut pentru trafic de maşini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.