Kereskenyi: „UDMR este o echipă alcătuită din profesionişti care nu sunt obişnuiţi să intre pe teren în minutele 85, 90 sau în prelungiri”

kereskeny
„Dacă până în iulie nu va fi bătută în cuie o cooperare, nu are rost să intrăm în executivul Primăriei Satu Mare”. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 14 aprilie, la sediul formaţiunii politice pe care o reprezintă.

Potrivit acestuia „UDMR nu îşi doreşte un viceprimar decorativ, ci unul cu atribuţii reale. Nu vrem să se ajungă în situaţia în care se află doamna viceprimar Marcela Papici. După cum aţi putut remarca şi până în prezent, echipa UDMR este o echipă alcătuită din profesionişti care nu sunt obişnuiţi să intre pe teren în minutele 85, 90 sau în prelungiri. După cum ştiţi se apropie pauza, astfel că ne-am dori ca măcar în repriza a doua să intrăm în teren”, a declarat Kereskenyi.

Parlamentarul sătmărean a subliniat şi faptul că din executivul municipiului, reşedinţă de judeţ nu fac parte doar primarul şi cei doi viceprimari, deoarece conducerea oraşului mai are şi un al patrulea membru, city-manager-ul. „Pe lângă primar şi cei doi viceprimari mai este şi un city-manager. Deci executvul este alcătuit din patru persoane şi dacă trebuie să fim corecţi ar trebui negociată şi această funcţie. Mulţi ne-au spus că nu are rost să urcăm pe o barcă ce se scufundă. Eu consider că nu este aşa. Alţii se întreabă dacă vrem sau nu vrem funcţia de viceprimar. Noi din 2012 ne-am exprimat doleanţa potrivit căreia comunitatea maghiară din municipiul Satu Mare să aibă reprezentant în executiv. Vrem să avem un viceprimar, dar nu în orice condiţii”, spune parlamentarul UDMR.

Cu toate acestea Kereskenyi nu a dorit să nominalizeze un posibil „candidat” pentru această funcţie. Potrivit liderului UDMR oricare dintre cei nouă consilieri locali pe care în prezent îi are formaţiunea la nivelul legislativului municipal „sunt profesionişti şi ar putea să ocupe în orice moment o asemenea funcţie. Din cei nouă doar trei şi-au anunţat dorinţa în acest sens. Vom vedea ce va fi. Dacă va fi cazul vom vedea dacă vom accepta sau nu oferta de a intra în executiv”.

De asemenea Kereskenyi spune că UDMR-ul nu îşi doreşte funcţia de viceprimar pentru a avea un loc de muncă ci se are în vedere ducerea mai departe a unor proiecte importante pentru oraş. „Vrem să ducem mai departe câteva proiecte. Este vorba despre reabilitatrea Teatrului, proiectele de extindere a canalizării şi reţelelor de apă dar şi proiectele de extindere a parcurilor”, a declarat Kereskenyi.

Cu privire la alegerile parlamentare parţiale de la nivelul Colegiului 2, liderului UDMR spune că formaţiunea pe care o reprezintă încă nu a nominalizat un candidat anume. „Sigur că vom avea candidat deoarece eu cred că avem şanse reale să câştigăm acel colegiul. Eu cred că în cel mult o săptămână Biroul Permanent Judeţean va decide asupra candidatului nostru în Colegiul 2”, a subliniat parlamentarul sătmărean.

Referindu-se la primarul Dorel Coica, în a doua parte a conferinţei de presă Kereskenyi a prezentat, cu tentă ironică „o carte, care din păcate are decât coperţile deoarece filele interioare sunt încă albe. Cartea se intitulează „Înconjurul lumii în 500 de zile cu Dr. Dorel Coica”. Îl rog pe domnul primar ca să-şi treacă în această carte realizările, bilanţul activităţii sale, rezultatele negocierilor cu investitorii mari şi tari cu care s-a întâlnit dar şi tratativele cu acel japonez care are doar o ceainărie în Cluj. În 2016 vom citi cu mare atenţie şi satisfacţie această carte”.

3 Comentarii la "Kereskenyi: „UDMR este o echipă alcătuită din profesionişti care nu sunt obişnuiţi să intre pe teren în minutele 85, 90 sau în prelungiri”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.