Consilierii judeţeni nu s-au înţeles asupra regulamentului concursului „Cea mai curată şi bine gospodărită comună”

cj-satu-mare
Modificarea regulamentului concursului „Cea mai curată şi bine gospodărită comună” a fost unul dintre cele mai dezbătute puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de azi, 4 aprilie a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare. Cu toate acestea nu s-a ajuns la nicio concluzie, proiectul de hotărâre fiind amânat de către consilieri.

În şedinţa ordinară de azi aproape fiecare consilier şi-a spus părerea cu privire la organizarea acestui concurs, unii susţinând varianta monitorizării comunelor pe perioada ultimului an, iar alţii au cerut monitorizarea pe ultimii cinci ani. De asemenea, consilierii judeţeni nu au văzut cu ochi prea buni nici premierea primarilor ci au propus găsirea unei modalităţi pentru ca să fie recompensată comunitatea, şi nu edilul. Alţii au propus premierea consilierilor locali care pun umărul la dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. Până la urmă proiectul de hotărâre a fost amânat pentru a fi analizate propunerile venite din partea consilierilor.

Un alt „punct fierbinte” al şedinţei de azi a fost şi cel cu privire la înfiinţarea Căminului de vârstnici din comuna Viile Satu Mare ca structură în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare. Prezent la şedinţa de azi, managerul Fundaţiei „Casa Sătmăreană”, Mihaela Pop a declarat că hotărârea Consiliului Local Viile Satu Mare prin care imobilul căminului de vârstnici se atribuie CJ este ilegală şi ca urmare aceasta va fi atacată în instanţă.

Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a fost votat de către consilieri. În luarea de cuvânt, Adrian Ştef a declarat că trebuie grăbite procedurile de acreditare deoarece beneficiarii căminului riscă să ajungă în stradă. Totodată, Ştef a adat asigurări că bolnavii vor rămâne internaţi în continuare în cămin iar personalul specializat va fi evaluat şi preluat de DGASPC Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.