Sute de kilograme de cadavre de animale, aruncate în Canalul Homorod

cadavre
Peste 600 kg de leşuri de animale(câini, porci şi vaci), ambalate în 12 saci de nylon au fost găsite zilele trecute în Canalul Homorod, în vecinătatea adăpostului de câini din Satu Mare. Cadavrele au fost descoperite de câţiva pescari care au anunţat imediat autorităţile.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca ne-a declarat că Primăria a fost sesizată cu privire la acest caz luni (31 martie) după-amiază. „Am convocat o echipă din cadrul Primăriei care s-a deplasat la faţa locului unde s-au constatat cele reclamate. Am luat legătura cu SC Protan SA, firma care se ocupă de ecarisare pentru ca să vină şi să ridice acele resturi. Am cerut sprijinul celor de la ISU „Someş” Satu Mare pentru a scoate sacii din canal după care resturile găsite au fost predate către Protan. Ancheta este în curs de desfăşurare”, ne-a declarat Roca.

Potrivit directorului executiv al DSV Satu Mare, Nicolae Dumuţa, în cursul zilelor de marţi, 1, respectiv miercuri, 2 aprilie resturile de animale, atât cele găsite de reclamanţi cât şi cele adunate de pe cursul de apă au fost inventariate, sigilate şi predate firme de ecarisare în vederea distrugerii. „Noi am încercat să găsim o pistă care să ne ducă mai aproape de vinovaţi, însă nu am găsit nimic. Am adunat şi reambalat toate resturile de animale găsite în acel perimetru după care am trecut la igienizarea zonei. Atribuţiile noastre se opresc aici deoarece cazul a fost preluat de către Poliţie”, ne-a declarat Dumuţa.

Locţiitorul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Ana Petric spune că instituţia pe care o reprezintă a fost anunţată cu privire la acest caz „la începutul acestei luni de către o persoană care a spus că a găsit 12 saci de nylon cu carne şi produse din carne alterată. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la Poliţie dar şi reprezentanţi ai DSV, jandarmii, pompierii şi Garda de Mediu. Poliţia a întocmit dosar penal cu autor necunoscut pentru zădărnicirea combaterii bolilor, un nou termen din Codul Penal. Este vorba despre o infracţiune contra sănătăţii publice”.

În decurs de câteva luni este pentru a treia oară când pe teritoriul judeţului Satu Mare au fost găsite cantităţi importante de cadavre de animale. Astfel, în luna ianuarie au fost găsite peste 750 de kilograme de leşuri de animale în apropierea Drumului Judeţean ce leagă localităţile Lazuri şi Dorolţ. În februarie, în acelaşi loc au fost descoperite alte sute de kilograme de resturi şi cadavre de animale. Deşi a trecut ceva vreme de atunci, anchetatorii nu au ajuns la niciun rezultat.

Un Comentariu la "Sute de kilograme de cadavre de animale, aruncate în Canalul Homorod"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.