Parlamentul European se mută pentru două zile la Satu Mare

negomoot

În cadrul unui eveniment organizat de Organizaţia „Negotiation Moot” şi susţinută de Asociaţia „Consult Scolari” şi Autonet Import SRL, un grup de stundenţi din regiunea intracarpatică vor participa la un concurs de simulare de negocieri ce are ca model structura şi funcţionarea Parlamentului European. Competiţia „Negomoot” se va derula la Satu Mare între 4 şi 6 aprilie, într-o ambianţă şi cu toate beneficiile demne de statutul unui diplomat.

Studenţii vor fi împărţiţi pe echipe ce vor reprezenta în tratative purtate la Parlamentul European câte un stat membru al Uniunii Europene. Misiunea lor va fi, ca, după ce se vor pregăti minuţios pe o anumită temă, să promoveze statul pe care îl reprezintă. Pe parcursul dezbaterilor simulate vor trebui să pună accent pe poziţiile comune ale Uniunii dar fără să neglijeze interesele proprii ale ţării pe care o reprezintă.

Acest concurs dezvoltă abilităţi precum voinţa şi metode de impunere a ei, munca în grup, tehnicile de negociere şi pe cea de a ajunge la compromisuri, toate fiind foarte importante în carieră şi în viaţa de zi cu zi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.