Dräxlmaier Satu Mare şi AJOFM lansează un program de calificare şi angajare pentru şomeri

draxlmaier

Începând din această lună (aprilie), aproximativ 60 de persoane fără slujbă vor intra într-un program de calificare ce le va facilita accesul la un loc de muncă în cadrul fabricii Dräxlmaier din Satu Mare. Participanţii la cursuri, care vor fi instruiţi timp de trei luni în domeniu „montatori subansamble“, vor fi selectaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

Costurile trainingului vor fi suportate în totalitate de AJOFM, în timp ce Dräxlmaier Satu Mare va pune la dispoziţie sala pentru desfăşurarea cursurilor şi va facilita oportunităţile de angajare ulterioare.

„Investiţiile grupului Dräxlmaier în România au ajuns la o valoare importantă, iar acestea vor continua în anii următori, Satu Mare fiind o fabrică strategică. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie fiind cea pe care o facem în oameni, pentru a le oferi oportunităţi de angajare, dar şi de instruire la nivelul cerinţelor companiei, şi a le crea, astfel, şanse reale de dezvoltare” a declarat Ioan Hodrea, directorul fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

În prezent, fabrica Dräxlmaier din Satu Mare are aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a Grupului german. Compania şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele cinci arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Fondat în 1958, compania germană furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.