Două medalii pentru sportivii sătmăreni la „Cupa Wratislavia”

Spada
Argint pentru Melania Pfeifer (categoria 12-13 ani) şi bronz pentru Teodora Coste (categoria 14-15 ani) la proba de spadă fete în cadrul „Cupei Wratislavia” la spadă, floretă şi sabie copii, competiţie ce în acest an a ajuns la a XXXVII-a ediţie. Turneul găzduit de oraşul polonez Worclaw, se desfăşoară în perioada 27-31 martie şi este dedicat copiilor. La competiţie participă aproximativ 1.000 de sportivi.

Satu Mare este reprezentat de 16 sportivi care participă la probele de floretă şi spadă, la categoriile de vârstă 11 ani, 12-13, respectiv 14-15 ani.

În prima zi a competiţiei, joi, 27 martie, România a obţinut o medalie de argint şi una de bronz, în urma evoluţiei excelente a spadasinelor de la CS Satu Mare, Melania Pfeifer, respectiv Teodora Coste.

Ziua a doua a „Cupei Wratislavia” nu a adus nicio medalie pentru delegaţia României. Cel mai bun rezultat pentru ţara noastră a fost obţinut de sătmăreanul David Ziman (de la CS Satu Mare), care în cadrul concursului de vineri, 28 martie s-a clasat pe locul 17 la proba de spadă, la categoria de vârstă 14-15 ani. La aceeaşi categorie, un alt sportiv de la CS Satu Mare, Adam Macska, a ocupat locul 37.

La proba de spadă, Satu Mare este reprezentat de: Adam Macska, David Ziman, Melania Pfeifer, Amarilisz Pallay, Teodora Costea, Szofia Kato şi Nagy Csila. Antrenorul echipei de spadă este Lehel Nagy.

Azi, 29 martie se desfăşoară proba de floretă băieţi, iar duminică, 30 martie, proba de floretă fete. La competiţia de floretă Satu Mare este reprezentat de: Steven Pop, Rayan Pop, Edwin Pop, Andrea Potor, Cristina Anderco, Ioana Crăciun, Klaudia Sigus, Teodora Şofran şi Teodora Turdean. Micii floretişti sunt pregătiţi de antrenorul Arnold Izsaki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.