Satu Mare, pe harta celor mai bune locuri de privit cerul noaptea

Harta
Yahoo News Romania a alcătuit cu ajutorul specialiştilor din cadrul Observatorului Astronomic din Bucureşti şi al pasionaţilor de astronomie din Astroclubul Bucureşti, o listă a locurilor din România unde noaptea se vede un cer superb, bogat în stele. Referitor la judeţul nostru, potrivit specialiştilor cel mai superb cer poate fi observat la sud de municipiul, reşedinţă de judeţ.

Pasionaţii de astronomie sau de ce nu (?), romanticii incurabili care doresc să-şi petreacă timpul privind la stele au acum la dispoziţie o hartă a României care le va folosi drept ghid pentru a găsi cele mai potrivite locuri din ţară unde cerul îşi dezvăluie bogăţia de „mărgele”, imagine ce rămâne ascunsă celor care trăiesc la oraş (şi asta din cauza „poluării luminoase” care „ascunde” cerul plin de stele).

Harta face parte dintr-o fotografie a Pământului realizată la rezoluţie foarte mare de un satelit al NASA aflat pe orbită în jurul Pământului la o altitudine de 824 de kilometri. Mai exact, imaginea realizată din satelit a fost compusă cu ajutorul datelor colectate de-a lungul a nouă zile în aprilie 2012 şi 13 zile în luna octombrie al aceluiaşi an. Printre locurile recomandate de către astronomi este şi o zonă aflată în partea de sud a municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.