Rețetă veche din Ardeal: Clepezeu

clepezeu

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta veche din Ardeal “Clepezeu” a fost primită din Mărginimea Sibiului, Județul Sibiu (Ardeal) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:
• 250 g caș,
• 150 g mălai Gold Maya,
• 2-3 linguri de untură sau unt.

Mod de preparare
Se încinge untura sau untul într-o cratiță sau tigaie, se pune casul fărâmițat iar cand se face pastă se amestecă cu mălaiul Gold Maya.

Se servește cald cu lapte bătut sau iaurt.

Despre parteneri
Din ianuarie 2014, derularea activităților din cadrul Caravanei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de condimente Kotanyi Romania.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete tradiționale, produse de panificație, patiserie etc.

Înființată în 1881, compania Kotanyi oferă peste 4.500 de produse către clienți din mai mult de 20 de țări diferite. Din 1981, compania este condusă de Erwin Kotanyi. Întotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi își testează regulat produsele: în Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calității ISO, o înaltă apreciere pe piața produselor alimentare.

Despre programul de educație culinară
Caravana “Descoperă tradițiile culinare românești” este a doua ediție a programului de educație culinară derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania, în perioada ianuarie – decembrie 2014.

Rețetele tradiționale ardelenești au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu la Point Studio.

Rețetele tradiționale ardelenesti promovate în cadrul proiectului au fost obținute din zonele Bistrița-Năsăud, Sibiu și Alba-Iulia.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.