Vezi care sunt câștigătorii Targului de știinta “Ziua PI”

ziua-pi2014

Ca in fiecare an in luna martie, elevii Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” participa la Targul de Stiinta “Ziua PI”, targ aflat anul acesta la a 8-a editie. Evenimentul, devenit traditie deja in liceu, se desfasoara in laboratorul de fizica si a reunit proiecte ale elevilor din domeniul fizicii, chimiei, biologiei, informaticii, geografiei, istoriei. Targul isi propune sa trezeasca interesul elevilor pentru stiinte, sa dezvolte competentele de comunicare si colaborare ale elevilor, sa stimuleze creativitatea si inventivitatea acestora.

In acest an au participat in concurs 33 de proiecte, la care au participat peste 100 de elevi ai scolii, abordand teme dintre cele mai diverse: experimente care pun in evidenta fenomenele de reflexie si refractie, cromatografie, experimente din echilibrul mecanic, experimente chimice ce evidentiaza legaturile chimice polare si nepolare, dispozitive care ilustreaza diverse principii, actionate electric, baterii chimice, iluzii optice, experimente ce ilustreaza dispersia luminii, roboti, etc.

Exista doua sectiuni: “Machete si prezentari” si “Dispozitive si experimente”, iar juriul stabileste castigatorii pentru fiecare sectiune in functie de originalitatea si functionalitatea proiectului, dar tinand cont si de design si de prezentarea realizata de elevi. Castigatorii primesc diplome si premii constand in carti de stiinta.

Elevii care s-au remarcat la sectiunea „Dispozitive si experimente” au fost:
Locul I. Dorner Kevin si Navala Paul cu proiectul “HDD and the Moppies” (clasa a XI-a A),
Locul II. Knoblich Wilhelm, Pilca Daniel, Varga David, Sink Edward cu proiectul “Arma semiautomata cu aer comprimat” (clasa a XII-a A),
Locul III. Criste Antonia, Balaj Flavia, Marchis Hund Elfriede, Chivu Bianca cu proiectul „Vopsele naturale” (clasa a X-a A).

Elevii castigatori la sectiunea „Prezentari si machete” au fost:
Locul I. Murguly Robert si Puiu Maximilian cu proiectul „Recursivitate in muzica si arte plastice!” (clasa a X-a A, IX-a A)
Locul II. Troba Albert, Pop Raul, Blaga Eduard cu proiectul „Jocul icosian” (clasa a XI-a B)
Locul III. Valean Alexandra, Trif Alexandra, Szilagy Betti si Barkasz Ambra cu proiectul „Coloseum 3D” (clasa a X-a C).

La gimnaziu elevii premiantii au fost:
Locul I. Maxim Daiana, Rusz Miruna si Csapo Csaba cu proiectul „Advanced eye” (clasa a VII-a A si B)
Locul II. Kicsi Dora cu proiectul „Ilustrarea fenomenelor de reflexie si refractie a luminii” (clasa a VIII-a B)
Locul III. Naghi Rares, Surducan Adrian si Balaj Flaviu cu proiectul „Casa medievala” (clasa a VII-a B)

Galeria de imagini a proiectelor, precum si clasamentele finale sunt publicate pe pagina de internet a Targului de Stiinte: http://pi-tag.wikispaces.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.