Rodica Grosoş: „De abia am găsit trei judecători care doresc să facă parte din Biroul Electoral Judeţean”

Judecatoarele-BEJ
„De abia am găsit trei judecători care doresc să facă parte din Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Avem trei colege care, cu mari sacrificii, au ales să facă parte din BEJ. Prin urmare nu va fi nici o tragere la sorţi, cele trei colege şi-au ales funcţia pe care vor să o ocupe, aceasta a fost condiţia pentru care au fost dispuşi să desfăşoare această activitate”.
Declaraţia îi aparţine preşedintelui Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoş Maxim şi a fost făcută azi, 25 martie în cadrul şedinţei de desemnare a preşedintelui, locţiitorului şi membrului Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Alături de Grosoş la şedinţa de azi au participat şi subprefectul Altfatter Tamas, şeful Serviciului juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, dar şi cei trei judecători desemnaţi să facă parte din BEJ.

Potrivit celor declarate de Grosoş, potrivit legii judecătorii nu sunt obligaţi să facă parte din BEJ. „Pentru a-i desemna noi avem nevoie de acordul lor. Abia am găsit trei colege care au acceptat să participe. Pe aceştia trebuie să-i scoatem o perioadă din activitatea instanţelor şi asta în condiţiile în care ne confruntăm cu o lipsă acută de judecători”, spune preşedintele Tribunalului.

Astfel, din „lipsă de doritori”, azi nu a mai avut loc alegerea judecătorilor care să facă parte din BEJ, ci au fost desemnaţi de către preşedintele Tribunalului. Este vorba despre judecătorii Adriana Vîlcu (preşedinte), Kiss Zita (locţiitor), respectiv Simona Haiduc (membru).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.