PMP este singurul partid de dreapta care creşte în sondajele de opinie

Laura-Bota

“• Este al treilea sondaj de opinie făcut public în această lună care confirmă faptul că PMP are în jur de 10% în preferinţele alegătorilor.
• Primul sondaj a fost cel realizat de IRES şi dat publicităţii pe 1 martie, în care PMP avea 10% intenţie de vot. Apoi a fost un sondaj INSCOP, făcut la comanda ziarului Adevărul în perioada 27 februarie – 4 martie şi dat publicităţii pe 10-11 martie, în care PMP are 9,1% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare. Iar acum apare al treilea sondaj, făcut de CSCI, în care PMP are 10%.
• Este vorba de sondaje realizate de institute diferite, care lucrează cu clienţi diferiţi şi totate confirmă faptul că PMP are o ascensiune spectaculoasă în preferinţele alegătorilor.
• PMP este singurul partid de dreapta care creşte în sondajele de opinie. Această creştere a început la sfârşitul lunii ianuarie, odată cu adeziunea la partid a unui grup de 15 parlamentari în frunte cu Elena Udrea şi cu intensificarea comunicării publice a partidului. De asemenea, PMP s-a afirmat ca partid – partener al preşedintelui Traian Băsescu, singurul de acest fel de pe scena politică, iar acest lucru a contribuit la consolidarea sprijinului pentru PMP în rândurile simpatizanţilor preşedintelui României.
• În acelaşi timp, celelalte partide de dreapta – PNL şi PDL – au scăzut în sondajele de opinie. PNL a coborât la 15% în sondajul CSCI (avea 20% în ianuarie, conform INSCOP), iar PDL a coborât spre 10% în sondajul CSCI (de la 17% în ianuarie, tot conform INSCOP). Noi considerăm că electoratul a taxat aceste partide pentru lipsa unui mesaj clar de opoziţie, pentru complicitatea cu guvernul Ponta şi pentru lipsa unei oferte politice înnoite.
• Ne aşteptăm ca această creştere a PMP în sondajele de opinie să continue, mai ales că acum oamenii pot face comparaţia între lista PMP pentru alegerile europarlamentare şi listele celorlalte partide – PSD, PNL, PDL.
• PMP este partidul care aduce schimbarea pe scena politică, este partidul care face opoziţie serioasă faţă de guvernul Ponta şi partidul – partener al preşedintelui Traian Băsescu.
• La alegerile europene sunt două partide cu mesaj clar: pe de o parte PSD, care e partidul stângii, partidul roşu, partidul baronilor locali şi al aroganţei guvernamentale tip Victor Ponta, iar de cealaltă parte este PMP, partidul dreptei, al schimbării şi al parteneriatului cu Traian Băsescu.
• Salutăm totodată înscrierea Elenei Băsescu în PMP. Ne-am fi dorit desigur ca domnia sa să se afle și pe lista la europarlametnare însă îi respectăm decizia sa de o înaltă probitate morală. Știți că strânsese semnăturile pentru o candidatură independentă, însă a ales să spijine mai degrabă partidul în care crede decât sa-l afecteze și pentru asta îi mulțumim.
PMP are cea mai performantă listă la eurparlamentare, în timp ce pe celelalte liste mustesc nepotismele și oamenii învechiți.
PMP a depus o listă în care, pe primele 12 locuri se află Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu ,Daniel Funeriu , Carmen Rosu,Ruxandra Dragomir,Alexandru Lesco ,Gabriel Berca, Gelu Visan , Adrian Radulescu si Laura Bota.
PMP a dovedit că se poate face o listă curată și performantă pentru europarlamentare. Mai mult, a dovedit că poate apela pentru desemnare la cea mai democrată formă de alegere și a reușit să pună accent pe preferințele membrilor săi.”

Secretar regional PMP
Presedinte PMP Satu Mare
Dr Laura BOTA

 

Un Comentariu la "PMP este singurul partid de dreapta care creşte în sondajele de opinie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.