Un poliţist de frontieră din Negreşti-Oaş a refuzat să se lase mituit

mita

Un bărbat de 35 de ani din Arad a fost prins în flagrant luni, 24 martie de către oamenii legii în timp ce încerca să mituiască un poliţist de frontieră negreştean cu suma de 300 euro. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii maşinii indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş, cu care acesta transporta ţigări de contrabandă.

Arădeanul a fost oprit în trafic sâmbătă, 22 martie de către poliţiştii de frontieră din Negreşti-Oaş, fiind suspectat că în maşina pe care o conduce transportă ţigări de contrabandă. Bărbatul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF), iar în urma efectuării controlului amănunţit al maşinii, s-a constatat că avea ascunse în locaşuri special amenajate 3.950 pachete de ţigări.

Arădeanul l-a contactat pe adjunctul şefului SPF Negreşti-Oaş (denunţătorul în cauză) care coordona activitatea, propunându-i ca în schimbul sumei de 1.500 lei să fie lăsat să plece fără a i se întocmi acte procedurale. Ofiţerul a refuzat ferm oferta, atrăgându-i atenţia că săvârşeşte o infracţiune de corupţie. Totodată, lucrătorii poliţiei de frontieră şi-au continuat activitatea, întocmind în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Cu toate acestea, în cursul aceleiaşi zile, arădeanul s-a prezentat la sediul SPF Negreşti-Oaş unde l-a căutat din nou pe poliţist, propunându-i de această dată ca, în schimbul unei sume de bani, să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat.

În urma denunţului formulat de poliţist, bărbatul din Arad a fost prins în timp ce oferea ofiţerului de poliţie de frontieră suma de 300 euro în scopul mai sus arătat. Împotriva acestuia s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.