„Caravana Culturii Sătmărene” a pornit la drum

caravana-culturii

O serie de expoziţii, concerte şi lansări de carte reunite sub genericul „Caravanei Culturii Sătmărene” vor avea loc începând de azi, 24 martie şi până pe 13 aprilie în oraşele din judeţul Satu Mare. Detalii cu privire la cea de-a V-a ediţie a caravanei culturii au fost oferite în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi la sediul Primăriei Ardud.
La întâlnirea cu jurnaliştii au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma dar şi şefii unor instituţii de cutură din judeţul nostru. Potrivit programului alcătuit de organizatori, timp de trei săptămâni locuitorii din Ardud, Tăşnad, Livada, Negreşti-Oaş, Carei şi nu numai, vor avea ocazia să participe la manifestările culturale incluse pe agenda caravanei.

Astfel, în prima săptămână, caravana va poposi în oraşele Ardud şi Tăşnad, în perioada 31 martie-6 aprilie în oraşele Livada şi Negreşti-Oaş iar în intervalul 7-13 aprilie în municipiile Carei şi Satu Mare.

„Caravana Culturii Sătmărene este deja o tradiţie în judeţul nostru. Este vorba despre un eveniment apreciat şi aşteptat de către cetăţenii judeţului nostru”, a declarat Ştef.

La rândul său, vicepreşedintelui Mircea Govor a caracterizat „Caravana Culturii Sătmărene” ca fiind un eveniment deosebit atât pentru noi, Consiliul Judeţean, cât şi pentru cetăţenii judeţului. Mergem noi la dânşii, nu trebuie să se deplaseze ei la noi. Am ales să organizăm acum acest eveniment cultural pentru că am considerat că nu e bine să se suprapună peste campania electorală. Prin această serie de evenimente aducem cultura mai aproape de locuitorii acestui judeţ”.

Seria de evenimente dedicate „Caravanei Culturii Sătmărene” au început azi la Ardud. Astfel, de la ora 12.00, în Sala de festivităţi a Primăriei oraşului, reprezentanţii Muzeului Judeţean au susţinut o prezentare PowerPoint intitulată „Repere ale turismului sătmărean” iar de la ora 13.00, elevi ai Şcolii de Arte din Satu Mare au susţinut un moment folcloric la Casa de Cultură „Mircea Augustin” din Ardud.

Manifestările culturale vor continua mâine (marţi, 25 martie) cu „Teatrul de umbre” eveniment susţinut de Biblioteca Judeţeană Satu Mare iar de la ora 11.00, în Sala festivă a Liceului din Ardud va avea loc o prezentare PowerPoint având ca temă „Familii româneşti de odinioară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.