Altfatter Tamás a fost instalat în funcţia de subprefect al judeţului Satu Mare

subprefect2014
Azi, 24 martie a avut loc instalarea lui Altfatter Tamás în funcţia de subprefect al judeţului Satu Mare. Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe Cristian Sasu, care a fost susţinut de PNL. Instalarea oficială a noului subprefect a avut loc în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ cu începere de la ora 19.00.
La eveniment au participat ministrul Mudiului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Mircea Govor, respectiv Rudolf Riedl, deputaţii UDMR Kereskényi Gábor şi Erdei D. István, senatorul Pataki Csaba, câţiva şefi de instituţii, consilieri locali şi judeţeni din partea UDMR dar şi cetăţeni care au ţinut să participe la instalarea noului subprefect.
După citirea hotărârii de Guvern prin care Altfatter Tamás a fost numit „temporar prin detaşare” în funcţia de subprefect al judeţului Satu Mare, a avut loc depunerea jurământului, iar apoi au urmat luările de cuvânt din partea oficialităţilor prezente la eveniment.
Ministrul Korodi a subliniat faptul că „ceea ce se întâmplă azi în Satu Mare reprezintă un pas spre normalitate după ce UDMR a intrat la guvernare”.
În luarea de cuvânt preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba a declarat că „Altfatter Tamás este un specialist, un om echilibrat. Eu zic că la conducerea Prefecturii va fi o echipă bună”.
Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că „după alegerile din 2012 în judeţul Satu Mare funcţionează totul în normalitate. Vreau să vă spun domnule ministru că la nivelul Consiliului Judeţean eu am fost cel care am solicitat colaborarea cu UDMR, deoarece UDMR a fost întotdeauna, şi este, un partener corect şi onest”.
Rudolf Riedl a subliniat faptul că „începând de azi UDMR-ul pierde un om de bază de la nivelul organizaţiei deoarece, de acum încolo, domnul Altfatter nu este doar subprefectul maghiarilor, sau doar al şvabilor sau ai românilor, el trebuie să fie subprefectul tuturor cetăţenilor şi să reprezinte fiecare locuitor al acestui judeţ”.
La rândul său, dr. Eugeniu Avram l-a felicitat pe Altfatter Tamás, urându-i totodată, mult succes în noua sa funcţie.
Noul subprefect a adus mulţumiri foştilor colegi din UDMR pentru că a fost propus şi susţinut pentru funcţia în care a fost tocmai instalat. „Le transmit că nu îi voi dezamăgi. În cei zece ani de administraţie am demonstrat că sunt un om de echilibru. Sunt o persoană comunicativă şi vreau să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a rezolva cât mai multe dintre problemele oamenilor din acest judeţ”.
Altfatter Tamás Ferenc are 34 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă. Până la numirea în funcţia de subprefect acesta a fost angajat în cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, instituţie în care a lucrat începând din 2004. Noul subprefect al judeţului este specializat atât în ştiinţele economice cât şi în cele juridice. Altfatter Tamás îl înlocuieşte în funcţie pe fostul subprefect Cristian Sasu, care a fost susţinut de PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.