Tânăr reţinut pentru mai multe înşelăciuni şi furturi

catuse

Un tânăr de 19 ani, Dominik G. a ajuns în Arestul Poliţiei Satu Mare după ce a comis nu mai puţin de 19 înşelăciuni şi cinci furturi din locuinţe. În unele cazuri Dominik G. a fost ajutat şi de un alt tânăr, Iosif V., însă acesta este cercetat în stare de libertate.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că miercuri (19 martie) după-amiază a bătut la uşa locuinţei sale un tânăr care pretindea că ar fi rudă cu una dintre vecinele ei. Acesta i-a cerut insistent să-i împrumute o sumă de bani până la venirea „naşei” sale. Deşi victima a avut suspiciuni privind veridicitatea celor afirmate de tânăr, ştiind de altfel, că vecina în cauză este plecată din localitate, tânărul a convins-o prefăcându-se că vorbeşte la telefon cu „naşa” sa, astfel încât în final i-a dat 200 de lei pentru a-şi cumpăra alimente.

În cursul zilei de joi, 20 martie, poliţiştii au reuşit să-l reţină pe făptaş. Este vorba despre Dominik G., un tânăr de 19 ani din Satu Mare. Acesta a acţionat după acelaşi scenariu în repetate rânduri, vizând în special persoanele vârstnice, pe care reuşea să le determine, printr-un comportament manipulator, aparent civilizat, să îi dea sumele de bani solicitate, folosindu-se de numele unor vecini, luate de la avizierul blocurilor, pe care îi invoca drept rude.

Potrivit anchetatorilor în perioada februarie 2013-martie 2014, tânărul a comis un număr de 19 înşelăciuni şi cinci furturi din locuinţele persoanelor înşelate, profitând de neatenţia victimelor care-i permiteau accesul în casă şi de bunurile existente la îndemână.

Întrucât la unele din aceste fapte a participat şi Iosif V., de 19 ani, din Satu Mare, cercetările au început faţă de ambii autori, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat. Dominik G. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar Iosif V. este cercetat în stare de libertate, urmând a se stabili întreaga activitate infracţională ai celor doi tineri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.