Şapte licee din judeţ au probleme de „promovabilitate”

Bacalaureat
Elevii de clasa a XII se descurcă destul greu la materiile din care doar peste câteva luni vor trebui să susţină „examenul maturităţii”. Cel puţin asta reiese din rezultatele obţinute de candidaţii sătmăreni care s-au prezentat la simularea naţională a examenului de Bacalaureat.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Colegiile Naţionale „Mihai Eminescu”, „Doamna Stanca”, „Ioan Slavici” şi „Kolcsey Ferenc”, respectiv de elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Hám János”, toate din municipiul, reşedinţă de judeţ.

La celălalt pol al clasamentului se află şapte şcoli precum: Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” din Carei, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Satu Mare, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini „UNIO” Satu Mare, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Satu Mare, Liceul Tehnologic Ardud, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” Satu Mare şi Liceul Tehnologic Tarna Mare.
Defalcat pe materiile de studiu din care elevii au susţinut examenul de simulare situaţia este destul de îngrijorătoare. Astfel, există trei licee în judeţ ai căror elevi nu au reuşit să treacă de nota „5” la simularea examenului de Limba şi literatura română. Este vorba despre: Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” din Carei, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Satu Mare şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini „UNIO” Satu Mare.
De asemenea, nici unul dintre elevii care au susţinut examenul la Limba şi literatura maternă de la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” Satu Mare nu au reuşit să scrie lucrări de cel puţi nota „5”.
Situaţia nu este prea bună nici la proba obligatorie a profilului, la care elevii a cinci licee din judeţ au obţinut „zero absolut” la promovabilitate. În această categorie intră liceele: „Constantin Brâncuşi” din Satu Mare, „Simion Bărnuţiu” din Carei, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic Tarna Mare şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Satu Mare.
În ceea ce priveşte rezultatele la proba la alegere a profilului, elevii a trei licee au obţinut note mai mici de „5”. În această categorie intră Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” din Carei, respectiv Liceele Tehnologice Ardud şi „UNIO” din Satu Mare.
Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat pot fi studiate la adresa: http://www.satmar.ro/web/uploads/files/SM_Raport_simulare_BAC_2014_modificat.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.