Maria Grapini: “Sunteţi geografic foarte bine plasaţi”

pc-satu-mare
„Această zonă este foarte importantă pentru România. Acest oraş (municipiul Satu Mare) şi acest judeţ (judeţul Satu Mare) au o poziţie strategică deoarece se află în apropierea a patru capitale. De asemenea, aveţi o oportunitate extraordinară în domeniul agriculturii, având în vedere că 72% din suprafaţa judeţului este teren agricol. De asemenea, judeţul prezintă atractivitate şi din punct de vedere turistic”.
Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul Organizaţiei Judeţene a Partidului Conservator (PC) şi îi aparţine deputatului Maria Grapini, care a venit azi, 20 martie la Satu Mare pentru a se întâlni cu oameni de afaceri din judeţ. La conferinţa de presă a participat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PC Satu Mare, Cristian Smadu, dar şi câţiva reprezentanţi din conducerea sătmăreană a formaţiunii politice.
„Sunteţi geografic foarte bine plasaţi şi printr-o promovare adecvată sunt convinsă că aici lucrurile se vor schimba”, a declarat Grapini. În ceea ce priveşte Luna Şes, Grapini consideră că aceasta reprezintă un potenţial turistic foarte puternic „însă trebuie gândite strategii, pachete turistice. Cei care vor vizita Luna Şes nu vor veni doar pentru a schia ci vor căuta şi alte oportunităţi. Spre exemplu vor fi interesaţi de drumeţii în zona Oaşului sau de bucătăria tradiţională astfel încât, trebuie să le oferiţi toate oportunităţile pentru a se simţi cât mai bine în perioada în care stau aici”, a declarat parlamentarul.
Grapini a apreciat faptul că drumul de acces spre pârtia de schi a fost reabilitată „şi nu a mai trebuit să fac acel drum în noroi ca ultima dată când am vizitat Luna Şes. Trebuie finalizate lucrările la pârtie şi am asigurări că aceşti bani vor fi alocaţi de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării”.
Fostul ministru a apreciat Aqua-park-ul din Satu Mare spunând că este asemănător cu cele din alte ţări şi oferă toate posibilităţile pentru cei care aleg să se relaxeze în acel loc.
În ceea ce priveşte Organizaţia Judeţeană a PC Satu Mare Grapini a apreciat faptul că este în creştere şi „mă bucur că actuala conducere, în frunte cu Cristian Smadu a păstrat aici un echilibru cu celelalte partide. Sper ca după două campanii electorale, mă refer aici la europarlamentare şi la prezidenţiale, să păşim în 2015 cu organizaţia din Satu Mare printre primele zece din ţară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.