“Economia sătmăreană – perspective pozitive”

oameniafaceri
Oameni de afaceri din judeţ s-au întâlnit azi, 20 martie cu autorităţile locale şi judeţene pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă cei care îşi desfăşoară activitatea în mediul privat. Evenimentul intitulat „Economia sătmăreană – perspective pozitive” s-a desfăşurat la Casa Schwab de pe Bulevardul „Vasile Lucaciu” din Satu Mare.
Dintre oficialităţi la întâlnire au participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Mircea Govor, deputaţii UDMR, Kereskenyi Gabor şi Erdei D. Istvan, deputatul conservator, Maria Grapini, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca, respectiv europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.
În luarea de cuvânt Adrian Ştef a trecut în revistă principalele investiţii derulate de CJ Satu Mare. De aşemenea, şeful CJ a pus accent pe importanţa mediului de afaceri în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţilor. Potrivit statisticilor prezentate de către acesta, în judeţul Satu Mare sunt un număr de 74.000 de angajaţi din care aproape 60.000 lucrează în mediul privat.
Grapini a trecut în revistă câteva dintre realizările sale în scurta perioadă cât a fost ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, şi a subliniat importanţa mediului de afaceri pentru economie.
Aceasta a declarat că municipiul Satu Mare, împreună cu judeţul se află pe locul 29 în ceea ce priveşte atractivitatea pentru oamenii de afaceri „ceea ce nu este o poziţie rea dar trebuie să vă impulsioneze pentru a face mai mult”. Grapini a vorbit despre Luna Şes, zona turistică a Tăşnadului, Carei, etc., pe care le-a catalogat ca având un potenţial turistic extrem de important.
Dezbaterea a fost organizată de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare şi Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.