Doi tineri care furau din bancomate au fost reţinuţi de poliţişti

flagrant-bancomate
Doi tineri, Szabolcs B. de 24 de ani din Tăşnad, respectiv K.E de 17 ani din Cig au fost reţinuţi miercuri, 19 martie seara de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare după ce au furat bani din bancomate. Cei doi făptaşi au ajuns în Arestul Poliţirei, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea arestării preventive.

În cursul dimineţii de azi, 20 martie unul dintre hoţi, Szabolcs B. a fost dus de către mascaţi şi criminalişti la bancomatul de la BRD de pe I.C. Brătianu Satu Mare în vederea reconstituirii modului de operare prin care au fost comise furturile. Potrivit anchetatorilor cei doi tineri au acţionat în perioada decembrie 2013-martie 2014, atât pe raza judeţul Satu Mare cât şi în judeţele învecinate.

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Dinu Urâte, cei doi hoţi au dat zece lovituri pe raza judeţului Satu Mare, prejudiciul cauzat fiind de 5.000 de lei. „În cursul zilei de ieri (miercuri, 19 martie) am reuşit reţinerea unui grup de infractori alcătuit din două persoane care furau bani din bancomate. Cu ajutorul unei benzi adezive blocau fanta bancomatului după care stăteau prin apropiere. Când venea cineva să scoată bani, nu reuşea, deoarece banii rămâneau lipiţi de bandă. Crezând că bancomatul este defect persoanele plecau, după care cei doi învinuiţi luau banii. Prin acest procedeu au comis zece furturi pe raza judeţului Satu Mare, prejudiciul cauzat fiind de 5.000 de lei. Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore iar în cursul zilei de azi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea arestării preventive”, a declarat Urâte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.