A venit primăvara

primavara_9_L
Potrivit specialiştilor Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”, în acest an, în România, echinocţiul de primăvară va avea loc azi, 20 martie, la ora 18.57, fiind momentul care marchează începutul primăverii astronomice. Începând de azi durata zilei va începe să crească iar cea a nopţii să scadă până pe 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

Echinocţiul de primăvară a fost dintotdeauna un mister, atât pentru astronomi cât şi pentru astrologi. În antichitate atât echinocţiul cât şi solstiţiul au fost denumite „porţi”, considerându-se că „totul începe, se înalţă şi se sfârşeşte în aceste momente magice”.

Aceste zile erau sărbătorite încă înainte de perioada creştrină. Apoi, aceste perioade s-au suprapus peste anumite sărbători creştine. Spre exemplu, Paştele se calculează pornind de la echinocţiul de primăvară. Echinocţiul de primăvară reprezintă de fapt începutul zodiacului, este începutul „anului nou real”, este momentul în care Soarele face trecerea din zodia Peştilor în cea a Berbecului.

Zodia Peştilor este corelată cu sacrificiul lui Iisus iar zodia Berbecului reprezintă etapa în care sacrificiul este înţeles, îşi îndeplineşte menirea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.