Zetea și Gurzău, în continuare incompatibili. Ultima speranță – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

zetea-gurzau
Doi primari din judeţul Satu Mare au pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce au cerut în instanţă anularea deciziei de incompatibilitate formulată la sfârşitul anului trecut de ANI. Este vorba despre primarii comunelor Medieşu Aurit şi Beltiug, Silviu Zetea, respectiv Ioan Bartok Gurzău.

Cei doi edili au atacat decizia ANI la Curtea de Apel Oradea (CAO), însă magistraţii au respins cererea de anulare a deciziei ANI prin care au fost declaraţi incompatibili. Cele două soluţii au fost pronunţate luni, 17 martie. Decizia CAO nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Silviu Zetea a fost declarat incompatibil de către ANI întrucât, a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al comunei în AGA a SC Apaserv SA Satu Mare, în AGA a SC Primaserv Odoreu SRL şi reprezentant al comunei în AGA a SC Tur-Someş Livada SRL.

În ceea ce îl priveşte pe primarul din Beltiug, acesta este acuzat că a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al comunei în AGA a SC Apaserv SA.

Potrivit celor declarate de Gurzău „eu am fost mandatat de Consiliul Local să reprezint comunitatea în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Apaserv SA. Dacă eu ca primar nu am voie să semnez, viceprimarul nu are voie, secretarul nu, atunci să semneze femeia de serviciu? E o situaţie aberantă. Legea există din 2003 dar acum s-a trezit cineva ca să o aplice. Această chestiune a fost discutată şi la nivelul Uniunii Europene. Cererea de suspendare a fost respinsă dar voi ataca decizia la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ce se va întâmpla dacă Curtea nu ne va da câştig de cauză? Nu ştiu. Odată să ajungem acolo şi atunci vom vedea”.

Vă reamintim că în data de 11 decembrie 2013, ANI a declarat incompatibili un număr de 22 de primari din judeţul Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.