Earth Hour 2014 la Satu Mare

earth-hour-2014

Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare

WWF-România lansează a treia ediție a Competiţiei pentru Capitala Earth Hour România, o întrecere între oraşele din România organizată în contextul campaniei Earth Hour 2014. Anul acesta, Competiția pentru Capitala Earth Hour invita orașele, reprezentate de primării, instituții de învățământ, ONG-uri și asociații locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, să organizeze acțiuni și evenimente diverse pentru comunitățile lor în decurs de o lună: Luna Earth Hour. La final, orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câștiga titlul de Capitală Earth Hour. Castigatorii vor fi anuntati in data de 15 aprilie.

Satu Mare a fost inscris pentru prima data anul acesta in marea competitie de catre Primaria Municipiului Satu Mare impreuna cu Asociatia ACT 4U care au pregatit un program deosebit pentru data de 29 martie.Pentru a creste sansele de a castiga titlul de ,,Capitala Earth Hour 2014’’ licee precum Colegiul Ioan Slavici, Doamna Stanca, Mihai Eminescu, Eliza Zamfirescu si Nicolae Steindhart se implica cu un program vast de activitati: expozitii de picturi pe sticla cu teme ecologice, coafuri din deseuri reciclabile, proiectii de filme, machete, lectii de astronomie si astrofizica, sesiuni de informare, campanie de informare cu privire la importanta conservarii mediului, buletine informative la radio, concursuri de proiecte cu tematici ecologice, concurs de desene pe tema conservarii mediului, obiecte de arta din materiale reciclabile etc.

Pentru data de 22 martie, in aceasta sambata voluntarii campaniei asteapta satmarenii sa contribuie in aceasta competitie si sa aduca materiale pentru campania de reciclare,,Think Smart!Recycle’’ :baterii, electrocasnice, hartie, plastic, pet-uri, etc. Scopul actiunii e colectarea unei cantitati cat mai mari de deseuri reciclabile.In aceasta zi, comunitatea satmareana este asteptata la o mica actiune de ecologizare in zona digului, asadar sunt rugati sa isi aduca saci si manusi pentru a putea ecologiza spatiile verzi din imprejurimi. Actiunea va avea loc in intervalul orar 9.00.-16.00 in P-ta 25 Octombrie pe platou unde va exista o echipa de voluntari care va prelua materialele aduse si o alta echipa mobila care va coordona actiunea de ecologizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.