Liceul German a fost vizitat de un grup de elevi din Stuttgard

geman-elevi
Liceul Teoretic German (LTG) “Johann Ettinger” din Satu Mare a primit în aceste zile vizita unui grup de elevi de la IB Schule Stuttgart. Vizita elevilor germani face parte din cadrul proiectului “Educaţie Incluzivă?”, iniţiativă finanţată de Fundaţia EVZ (Errinerung, Verantwortung und Zukunft) prin programul EUROPEANS FOR PEACE .

Este vorba despre a doua vizită din cadrul proiectului, prima fiind realizată în luna noiembrie a anului trecut de grupul de elevi de la LTG Satu Mare în Stuttgart. În cadrul vizitei din Satu Mare s-au desfăşurat o serie de activităţi dintre care amintim: workshop-uri tematice de sensibilizare cu tema proiectului, vizita tematică a oraşului “Satu Mare în perioada comunismului”, activităţi în care elevii au fost învăţaţi cum se realizează o expoziţie, afişe şi cum se realizează o prezentare a activităţilor desfăşurate.

De asemenea, au fost vizitate Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap de la Cighid (judeţul Bihor), respectiv municipiul Oradea. Premergător acestor activităţi au fost realizate workshop-uri de pregătire tematică. S-a vizitat şi “Casa Perla” din Homorod, un centru de reabilitare aparţinând Organizaţiei “Caritas” pentru tinerii cu handicap şi s-a realizat o rundă de discuţii cu mama unei persoane cu tulburare de vedere.

Coordonatorii proiectului din partea Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” sunt profesorii Dobos Angéla şi Ivana Iohana Romaniuc.
În cursul lunii mai, va fi realizată o expoziţie de fotografii în cadrul căreia vor fi prezentate activităţile din cadrul proiectului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.